Finnish Archipelago

Finnish Archipelago Routes - Tutustu saariston ja rannikon alueeseen!

Mykistävän kaunis rannikko lumoaa kulkijan!
Finnish Archipelago Routes tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua saariston ja rannikon alueeseen.

Pori | Rauma | Naantali | Turku | Parainen | Kemiönsaari | Salo

Valitse reittiehdotus

Olemme luoneet valmiita reittiehdotuksia, jotka toimivat pohjana omalle reittisuunnitelmallesi. Tuunaa oma reittisi ja valloita rannikko.

Valitse ajankohta

Valitse matkan ajankohta, henkilömäärä ja huoneiden määrä sekä haluamasi majoituksen tähtiluokka. Tutustu reitin eri alueisiin ja niiden kohokohtiin.

Muokkaa reittiä

Valitse hotellit, joissa haluat yöpyä sekä öiden lukumäärä per kohde. Lisää haluamasi aktiviteetit eri päiville. Kaikki hinnat tulevat palveluntuottajilta reaaliaikaisina. 

Viimeistele varaus

Mikäli et käytä matkalla omaa kulkuneuvoa voit lisätä reitille vuokra-auton. Täytä matkustajatiedot ja maksa koko reittipaketti luottokorttimaksulla.

Salo, Kemiönsaari & Parainen Jouluteema

Taianomainen joulunaika

Salo – Kemiönsaari – Parainen

Jouluvalot, tuoksut ja tunnelma tiivistyvät saariston upeissa kylissä ja luovat rauhaisaa mieltä pimeisiin iltoihin. Meren läheisyys tekee joulunajasta taianomaisen, oletpa sitten Salossa, Kemiönsaarella tai Paraisilla. Joulumarkkinat esittelevät paikallista käsityöperinnettä sekä herkkuja. Tämä paketti tarjoaa monipuolisen kattauksen saaristoisen joulun tunnelmaan.
Suunnittele matkasi 2 – 4 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Joulutunnelmaa Porissa ja Raumalla

Jouluinen viikonloppu

Pori – Rauma

Vietä jouluinen viikonloppu tunnelmallisessa Vanhan Rauman ympäristössä tutustuen moniin puutalojen kätkemiin upeisiin kahviloihin ja paikallisiin putiikkeihin. Pitsistä tunnettu kaupunki tarjoa upeita ja lämminhenkisiä tapahtumia joulunajalle. Porista taas löydät monia museoita ja ravintoloita, jotka luovat tunnelmaa joulunajan vierailuun. Keskustan joulukatua ja Kokemäenjoenrannan ostospaikkoja unohtamatta.
Suunnittele matkasi 2 – 4 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Turku & Naantali Joulu staycation

Tunnelmia joulunvietosta

Turku – Naantali

Nauti perinteikkäästä joulunajan ohjelmasta Turussa, Suomen joulupääkaupungissa. Joulurauhan julistamisen Vanhalla Suurtorilla lisäksi kaupungista löytyy upeita ravintoloita joulupöytineen ja kahviloita kakkuineen. Monet kaupat laittavat joulun alla parastaan ja paikalliset pikkupuodit luovat tunnelmaa. Vanhan Suurtorin perinteiset joulumarkkinat ovat yksi kohokohdista. Naantalissa taas pääset hieman rauhallisemman joulunvieton makuun. Vanhan kaupungin upeasti valaistut puutalot ja kaupat luovat tunnelmaa pimeneviin päiviin.
Suunnittele matkasi 2 – 4 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Kiertomatkalle perheen kanssa

Löydä oma onnesi

Espoo – Salo – Turku – Naantali – Merikarvia

Tervetuloa maailman onnellisempaan maahan! Tämän useamman päivän kiertomatkan aikana pääsette viettämään hauskan ja rennon perheloman upeissa maisemissa Espoossa ja Lounais-Suomen rannikolla. Tekemistä riittää kaikenikäisille niin aktiiviseen kuin rentouttavampaankin menoon. Reitin varrelle on koottu suosittuja perhekohteita, mutta voit muokata ohjelmaa mieltymystesi ja aikataulun mukaan. Reitin kohokohtia ovat Vesiurheilukeskus Laguuni, Muumimaailma sekä Koivuniemen Herran MuuMaa. Löydä oma onnesi.
Suunnittele matkasi 5 – 8 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Suomen kansallispuistot & UNESCO-kohteet

Luontolomalle Suomeen

Nuuksion kansallispuisto – Mathildedal – Rauma – Pori

Tämän kiertomatkan aikana pääset tutustumaan upeisiin kansallispuistoihin ja ainutlaatuisiin UNESCO-kohteisiin. Reitin varrella sijaitsevat Nuuksion, Teijon ja Saaristomeren kansallispuistot tarjoavat upeaa suomalaista luontoa omatoimiseen seikkailuun. Unescon maailmanperintökohteet sekä ruukkialeet monipuolistavat reittiä ja tuovat paikallista kulttuuria esille. Kohteiden läheisyydestä löytyy myös ravintoloita ja kahviloita, missä pääsee nauttimaan paikallisia herkkuja.
Suunnittele matkasi 5 – 7 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Kiertomatkalle maailman suurimpaan saaristoon

Koe Suomen Saaristo

Espoo – Kirkkonummi – Högsåra – Kasnäs – Rosala – Parainen – Rauma – Pori

Tiesitkö, että maailman suurin saaristo sijaitsee Suomessa? Tämän kiertomatkan aikana pääset kokemaan monipuolista saaristoluontoa ja sen varrella olevia upeita kohteita. Kulttuurikohteet vievät aikamatkalle historiaan näyttäen palasia paikallisten elämästä meren sylissä. Pienet paikalliset saaristokylät tuovat oman mausteensa kaupunkien hälinälle. Matkan varrella on monia luontokohteita sekä majoitus- ja ravintolakohteita, joten voit helposti yhdistää erilaisia kokemuksia lomallesi.
Suunnittele matkasi 5 – 7 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Ruukkikyläkierros

Ihastu pysähdyttävän kauniiseen ruukkimiljööseen

Pori-Salo-Mathildedahl-Taalintehdas

Tämän teemareitin voit aloittaa kummasta päästä vain, mikä parhaiten sopii omaan aikatauluusi. Matka kulkee Noormarkun ruukeilta, Leineperin, Kauttuan, Teijon kylien kautta Taalintehtaalle. Matkaa kertyy yhteen suuntaan noin 260 km, kun menee suorinta tietä. Ruukkireitin varrella sijaitsee monia kahviloita ja ravintoloita, joiden tuotteiden kautta pääsee maistamaan paikallisesti tuotettuja herkkuja. Historialliset ruukkimiljööt ja paikallinen ruoka sopivat hyvin yhteen.
Suunnittele matkasi 3 – 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Saariston rengastie

Saariston rengastiellä näet ja koet uskomattoman upean saariston.

TURKU-PARAINEN-NAUVO-KORPPOO-HOUTSKÄR-INIÖ-KUSTAVI-NAANTALI

Saariston rengastie tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Turun saaristoon. Rengastien kulkija siirtyy saarelta saarelle välillä siltoja pitkin, välillä maantielauttojen, lossien ja yhteysalusten kyydillä. Rengastie kulkee Paraisten kaikkien pääsaarten läpi. Jokainen saari on ainutlaatuinen ja kesäisin täällä on tarjolla monipuolista palvelua. Saariston rengastie on mukava tapa tutustua saaristoon. Voit itse valita, kuinka liikut saaristoalueella: veneellä, pyörällä, moottoripyörällä, autolla, bussilla tai vaeltamalla.
Suunnittele matkasi 2 - 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Rannikkoreitti

Pyöräile pitkin Suomen rannikkoa ja saaristoa upeiden merimaisemien läpi.

SALO-MATHILDEDAL-KEMIÖNSAARI-TAALINTEHDAS-KASNÄS-HIITTINEN-BENGTSKÄR-HANKO-TAMMISAARI-TEHNOLA-TURKU

Hyppää pyörän selkään ja polje rannikkoa seuraillen merellisissä saaristomaisemissa. Poikkea matkan varrella idyllisissä ruukki- ja rannikkokylissä virkistäydy reitin varrella olevilla uimapaikoilla, herkuttele paikallisissa ravintoloissa ja kahviloissa ja ihaile Suomen luonnon rauhaa kolmessa eri kansallispuistoissa. Koko reitillä on pituutta reilu 200 km, josta osa tehdään meriteitse. Hangon ja Kasnäsin välisellä merireitillä voit tutustua Bengtskärin majakkaan.
Suunnittele matkasi 3 - 6 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Vanhat Puutalokaupungit kierros

Vanhat Puutalokaupungit kierros vie sinut matkalle ajassa taaksepäin. Oletko valmis astumaan satumaailmaan?

TURKU-NAANTALI-UUSIKAUPUNKI-RAUMA-PORI

Kävely vanhojen puutalojen keskellä on kuin astuisi satumaailmaan: värikkäät rakennukset, koristeelliset julkisivut, mukulakivikadut luovat tunnelmaa, joka huokuu mennyttä aikaa. Suomen lounaisrannikon vanhoissa puutalokaupungeissa löydät monia ravintoloita, kahviloita, putiikkeja ja museoita. Suurin osa puutalokaupungeista on rakennettu 1700–1800-luvuilla. Alueista pidetään hyvää huolta, mikä takaa sen, että pääsemme jatkossakin ihastelemaan näitä uniikkeja ja historiallisia kohteita.
Suunnittele matkasi 3 - 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Perhematkailua saariston ja rannikon alueella

Perhepaketti - 7 kohdetta

MATHILDEDAL-ROSALA-KORPPOO-NAUVO-NAANTALI-TURKU-RAUMA-PORI

Saariston ja rannikon alueella löytyy, jos jonkinlaista tekemistä myös perheen pienimmille, unohtamatta vanhempia. Tämä perheille suunnattu reitti kattaa kohteita Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Voit käydä läpi kaikki kohteet tai valita sinulle mieluisimmat ja parhaiten omaan aikatauluun sopivat. Reitin voi myös tehdä missä järjestyksessä tahansa. Kohokohtia ovat Muumimaailma Naantalissa, Koivuniemen Herran MuuMaa Merikarvialla, Rosalan Viikinkikeskus sekä erilaiset aktiviteettipuistot niin Porin Yyterissä kuin Turussakin.
Suunnittele matkasi 2 - 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Saariston Pieni Rengastie pyöräillen

Sytkähdyttävä saaristo

Naantali-Rymättylä-Nauvo-Parainen-Turku

Mielenkiintoinen tapa päästä lähelle saaristoa, merituulen tuoksuihin ja auringon säteiden hellittäväksi on ottaa alle fillari ja suunnata Pienelle Rengastielle. Tämä reitti on hieman yli 100 kilometrin mittainen ja sen voi kulkea kumpaan suuntaan tahansa, esimerkiksi Naantalista Seilin saaren kautta Nauvoon ja Turun halki aina takaisin Naantaliin. Matkan varrella kannattaa pysähtyä herkuttelemaan vaikkapa idyllisessä Naantalin vanhassa kaupungissa. Reitti on tehtävissä toukokuun puolesta välistä elokuun loppuun.
Suunnittele matkasi 2 - 5 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Merellisiä elämyksiä Suomen saaristossa

Merellinen kokemus

Salo-Kemiönsaari-Parainen-Turku-Naantali-Rauma-Pori

Pääset kokemaan monipuolisen saaristoluonnon sekä kaupunkikulttuuria meren sylissä. Voit yhdistää yhden kohteen kaupunkielämykset ja toisen luonnonrauhaa tarjoavat paikat. Jokaisesta kohteesta löytyy paikallisia herkkuja tarjoavia ravintoloita ja kahviloita, joissa kannattaa vierailla. Turusta löytyy monia saariston merenkulun kulttuuria ja historiaa esittelevää paikkaa, kuten myös Raumalta.
Suunnittele matkasi 1-6 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Ulkosaariston saarihyppely

Koe saaristoalueen omalaatuisin kunta-alue!

Parainen-Nauvo-Aspö-Utö

Ulkosaaristo on saaristoalueen omalaatuisin kunta-alue: karu, mutta vehreä alue, joka koostuu luodoista ja isommista, asutuista saarista. Jotkut saarista ovat asuttuja vuoden ympäri, osa täyttyy kesäasukeistaan ja matkailijoista kesäaikaan. Katso karttaa ja heittäydy tämän reitin vietäväksi. Reitti soveltuu hyvin niin autoilijoille kuin pyöräilijöille.
Suunnittele matkasi 2 – 4 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset

Uniikki rannikkoreitti

Luonnonrauhaa ja kylätunnelmaa

Teijon kansallispuisto-Mathildedal-Taalintehdas-Högsåra

Salosta hieman etelään sijaitsee yksi seudun suosituimmista alueista: Teijon kansallispuisto ja Mathildedalin ruukkikylä. Mathildedalin ja Teijon palveluihin sekä luontoon voit tutustua omatoimisesti tai oppaan kanssa. Yövy yö tai kaksi ja suuntaa seuraavaksi kohti Taalintehdasta. Taalintehdas on idyllinen ruukkikylä, joka sijaitsee veden äärellä. Lossin kyydissä matkasi jatkuu vielä luomavaan Högsåran saareen, jonka miljöö on kuin suoraan postikortista.
Suunnittele matkasi 2 – 4 Päivää
Kaikki matkallasi
Reitit, kohteet, elämykset